Brasiliansk kaffebanankage
En saftig, lidt tung kage med spændende smag af banan, kaffe og krydderier. Kagen holder sig fint, og den kan med fordel bages et par dage før den skal bruges.
Equipment
- Springform
Ingredienser
- 3-4 spsk Rasp
- 150 gram Smør
- 250 gram Sukker
- 2 stk Æg
- 300 gram Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 1 tsk Natron
- 1 tsk Stødt ingefær
- 2 tsk Kanel
- 5 stk Mellemstore bananer, mosede
- 1/2 dl Stærk kaffe
Glasur
- 100 gram Flormelis
- 2 spsk Stærk kaffe
- 2 spsk Kokosmel
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader. Smør en springform, der kan rumme to liter, og drys den med rasp. Rør smør og sukker let og hvidt. Tilsæt æggene, et ad gangen. Bland mel, bagepulver, natron og krydderier sammen og rør det i dejen skiftevis med de mosede bananer og kaffen. Hæld dejen i formen og bag kagen på nederste rille i cirka 50 minutter. Lad den bagte kage stå lidt i formen, inden den anbringes på bageristen.Glasuren røres sammen af flormelis og kaffe og bredes ud over den afkølede kage. Drys til sidst med kokosmel. Kagen er fryseegnet, før der lægges glasur på.
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.